Показать сокращенную информацию

dc.contributor.authorЕркебаев, М.Ж.
dc.contributor.authorҚұлажанов, Қ.С.
dc.contributor.authorТәттібаева, Д.Б.
dc.contributor.authorМәуленов, А.Ы.
dc.contributor.authorҚадырбаев, М.Қ.
dc.date.accessioned2020-01-25T03:53:28Z
dc.date.available2020-01-25T03:53:28Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://acagor.kz:8080/xmlui/handle/123456789/474
dc.description.abstractОқулықта салауатты тамақтану саласындағы мемлекеттік саясаттың негізгі ережелері, азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету жолдары көрсетілген жəне тағам өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету саласындағы қатынастарды реттейтін негізгі нормативтік-құқықтық құжаттар келтірілген. Тамақтану барысында адамға қауіп төндіретін табиғи текті қосылыстарға, химиялық ластағыштарға, суперэкотоксиканттарға, басқа ксенобиотектерге, тағамдық жəне биологиялық белсенді қоспаларға сипаттама берілген, оларды регламенттеу критерилері жəне анықтау əдістері қарастырылған. Оқулық тағам өнімдерінің сапасы жəне қауіпсіздігі сұрақтарына байланысты пəндерді оқып үйренетін жоғары оқу орындарының «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы», «Биотехнология», «Өңдеу өндірісінің технологиясы», «Стан- дарттау, метрология жəне сертификаттау», «Технологиялық машиналар мен жабдықтар» мамандықтары студенттеріне, тамақ жəне өңдеу өнеркəсібінің ғылыми жəне тəжірибелік қызметкерлеріне, бақылау ұйымдарының мамандарына арналған.ru_RU
dc.language.isokzru_RU
dc.publisherҚазақстан Республикасы жоғары оқу орындарының қауымдастығыru_RU
dc.subjectазық-түлік қауіпсіздігіru_RU
dc.subjectластануru_RU
dc.subjectмикотоксинru_RU
dc.subjectтағамдық қоспаru_RU
dc.titleАзық-түлік шикізаты және тағам өнімдерінің қауіпсіздігіru_RU
dc.typeBookru_RU


Файлы в этом документе

Thumbnail

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию