Азық-түлік шикізаты жəне тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
Дата
2013Автор
Еркебаев, М. Ж.
Құлажанов, Қ. С.
Тəттібаева, Д. Б.
Мəуленов, А. Ы.
Қадырбаев, М. Қ.
Metadata
Показать полную информациюАннотации
Оқулықта салауатты тамақтану саласындағы мемлекеттік саясаттың негізгі
ережелері, азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету жолдары көрсетілген жəне
тағам өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету саласындағы
қатынастарды реттейтін негізгі нормативтік-құқықтық құжаттар келтірілген.
Тамақтану барысында адамға қауіп төндіретін табиғи текті қосылыстарға,
химиялық ластағыштарға, суперэкотоксиканттарға, басқа ксенобиотектерге,
тағамдық жəне биологиялық белсенді қоспаларға сипаттама берілген, оларды
регламенттеу критерилері жəне анықтау əдістері қарастырылған.
Оқулық тағам өнімдерінің сапасы жəне қауіпсіздігі сұрақтарына байланысты
пəндерді оқып үйренетін жоғары оқу орындарының «Азық-түлік өнімдерінің
технологиясы», «Биотехнология», «Өңдеу өндірісінің технологиясы», «Стан-
дарттау, метрология жəне сертификаттау», «Технологиялық машиналар мен
жабдықтар» мамандықтары студенттеріне, тамақ жəне өңдеу өнеркəсібінің
ғылыми жəне тəжірибелік қызметкерлеріне, бақылау ұйымдарының мамандарына арналған.