Показать сокращенную информацию

dc.contributor.authorЕркебаев, М. Ж.
dc.contributor.authorҚұлажанов, Қ. С.
dc.contributor.authorТəттібаева, Д. Б.
dc.contributor.authorМəуленов, А. Ы.
dc.contributor.authorҚадырбаев, М. Қ.
dc.date.accessioned2020-05-20T07:31:15Z
dc.date.available2020-05-20T07:31:15Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://acagor.kz:8080/xmlui/handle/123456789/519
dc.description.abstractОқулықта салауатты тамақтану саласындағы мемлекеттік саясаттың негізгі ережелері, азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету жолдары көрсетілген жəне тағам өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету саласындағы қатынастарды реттейтін негізгі нормативтік-құқықтық құжаттар келтірілген. Тамақтану барысында адамға қауіп төндіретін табиғи текті қосылыстарға, химиялық ластағыштарға, суперэкотоксиканттарға, басқа ксенобиотектерге, тағамдық жəне биологиялық белсенді қоспаларға сипаттама берілген, оларды регламенттеу критерилері жəне анықтау əдістері қарастырылған. Оқулық тағам өнімдерінің сапасы жəне қауіпсіздігі сұрақтарына байланысты пəндерді оқып үйренетін жоғары оқу орындарының «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы», «Биотехнология», «Өңдеу өндірісінің технологиясы», «Стан- дарттау, метрология жəне сертификаттау», «Технологиялық машиналар мен жабдықтар» мамандықтары студенттеріне, тамақ жəне өңдеу өнеркəсібінің ғылыми жəне тəжірибелік қызметкерлеріне, бақылау ұйымдарының мамандарына арналған.ru_RU
dc.language.isokzru_RU
dc.publisherҚазақстан Республикасы жоғары оқу орындарының қауымдастығыru_RU
dc.subjectАЗЫҚ-ТҮЛІК ҚАУІПСІЗДІГІ: ТҮСІНІГІ, МƏНІ ЖƏНЕ ҚАУІПСІЗДІККЕ ЖЕТУ ЖОЛДАРЫru_RU
dc.subjectХалықаралық деңгейдегі азық-түлік қауіпсіздігінің проблемасыru_RU
dc.subjectМемлекеттің азық-түлік қауіпсіздігінің көпдеңгейлі жүйесін құру қағидаларыru_RU
dc.subjectПотенциалды қауіпті заттардың негізгі көзі жəне тасымалдаушысы ретіндегі тағам. Тағам қауіпсіздігіru_RU
dc.subjectТағам өнімдерінің қауіпсіздігін бағалау əдіснамасы жəне гигиеналық нормалау қағидаларыru_RU
dc.subjectТамақтануды радиоактивті элементтердің əсерінен қорғаудың негізгі қағидалары .ru_RU
dc.titleАзық-түлік шикізаты жəне тағам өнімдерінің қауіпсіздігіru_RU
dc.typeBookru_RU


Файлы в этом документе

Thumbnail

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию