Посмотр Казахский научно-исследовательский институт перерабатывающей и пищевой промышленности по дате публикации
Отображаемые элементы 21-40 из 65
-
Разработка технологии получения закваски для силосования сочных кормов
(2014)Объекты исследований: коллекционные штаммы молочнокислых бактерий, закваски, приготовленные на основе молочнокислых бактерий, сельскохозяйственные культуры, предназначенные для силосования. Цель исследований: разработка ... -
Use Of Waste Of The Fruit And Vegetable Industry By Production Of Compound Feeds
(Research India Publications, 2015)Results of researches on identification of chemical, amino-acid and vitamin composition of waste of the fruit and vegetable industry are given in this article: feeding meal from musts; feeding meal from waste of processing ... -
INVESTIGATION OF THE NUTRITIONAL VALUE AND BIOLOGICAL VALUE OF LOW-VALUE FISH AND VEGETABLE ORIGIN RAW MATERIALS
(2015)The products of mass consumption are obvious included pasta, which are the most common foods in the diet of consumers. In recent years, Kazakhstan has experienced both qualitative and qualitative changes in the production ... -
ИННОВАЦИОННЫЕ ТЕХНОЛОГИИ КОМБИКОРМОВ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ ВТОРИЧНОГО СЫРЬЯ ЗЕРНОПЕРЕРАБАТЫВАЮЩИХ ПРОИЗВОДСТВ
(Алейрон, 2015)Монография посвящена разработке инновационной технологии комбикормов для сельскохозяйственных животных на основе кормовых добавок из отходов рисозаводов и природных минералов. Показано значение вовлечения невостребованного ... -
Effect of Complex Supplements on the Rheological Properties of Dough
(2015)In Kazakhstan, one of the most consumed product is a bakery, in connection with the increase in their range with antidiabetic appointment is an important task, since increases every year in Kazakhstan people suffering ... -
Sausages Sensory Analysis
(2015)A technology sausages with natural taste and spicy aroma of food ingredients and vegetables. The dynamics of changes in the sensory indicators sausages with natural taste and spicy aroma of food ingredients and vegetables ... -
STUDY OF PRODUCTION PROCESSES OF FEED ADDITIVES USING NATURAL MINERALS AND PLANT BY-PRODUCTS
(Agricultural Academy, 2015)We suggested optimum composition of feed additives for young stock which contains the following: 12.0% grape pomace feedmeal, 10% tomato waste feedmeal, 8% dehydrated potato feedmeal, 11% wheat germ, 10% ... -
Казахский научно-иследовательский институт плодоводства и виноградства
(Нур-Принт, 2015)В книге, подготовленной к 5^-летию со дня основания Казахского научно- исследовательского института плодоводства и виноградарства, в историческом аспекте представлены важнейшие вехи его образования, становления и развития ... -
Study of Fatty Acids Content of Lipids in Mare's and Camel's Milk
(2015)The composition of saturated and unsaturated fatty acids included in the milk fat triglycerides using gas chromatographic analysis. Previously examined no more than 15-20 of saturated and unsaturated fatty acids contained ... -
ПОКАЗАТЕЛИ ОБСЕМЕНЁННОСТИ БАКТЕРЯМИ И ИХ ИДЕНТИФИКАЦИЯ НА СТАДИИ СОХРАНЕНИЯ ТОМАТА ИЗ ЮЖНОГО РЕГИОНА КАЗАХСТАНА
(Алматинский технологический университет, 2015)В данной статье представлены результаты исследований по обсемененности и идентификации бактериями на стадии сохранения сортов томата "Рассвет" и "ЮжноКазахстанский", выращенных в южном регионе Казахстана. Показатели КОЕ ... -
New insights into the history of domesticated and wild apricots and its contribution to Plum pox virus resistance
(2016)Studying domesticated species and their wild relatives allows understanding of the mechanisms of population divergence and adaptation, and identifying valuable genetic resources. Apricot is an important fruit in the ... -
ОЦЕНКА РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦИАЛА ЗЕМЕЛЬ ЮГА РОССИИ И КАЗАХСТАНА ДЛЯ ЭФФЕКТИВНОГО РАЗВИТИЯ ПЛОДОВОДСТВА
(2016)В статье приведены данные совместных исследований по оценке потенциала земель для эффективного развития плодоводства на юге России и Казахстана в целях удовлетворения потребностей населения в плодовой продукции и ... -
ИСПЫТАНИЕ РЕГУЛЯТОРОВ РОСТА РАСТЕНИЙ ПРИ ВЫРАЩИВАНИИ САЖЕНЦЕВ ВИНОГРАДА В УСЛОВИЯХ РЕСПУБЛИКИ КАЗАХСТАН И РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ
(2016)Приведены результаты изучения влияния на укоренение черенков винограда парафиновых смесей, с использованием разных концентраций регуляторов роста при предстратификационной обработке привитых черенков винограда на их ... -
ОПТИМИЗАЦИЯ СИСТЕМЫ ОБРЕЗКИ КУСТОВ ДЛЯ ПЕРСПЕКТИВНЫХ КАЗАХСТАНСКИХ И ИНТРОДУЦИРОВАННЫХ СОРТОВ ВИНОГРАДА
(2016)Оптимизирована система обрезки 4 сортов винограда. Наиболее высокая продуктивность у сортов Береке и Алмалы выявлена при нагрузке 55-70 побегов на куст, у сортов Королева виноградников и Куйбышевский - при нагрузке 55 ... -
Research of Thermodynamic Parameters of Meat Products
(2016)The indicator "water activity" is an important tool in the development of technological processes and production, as well as ensue high quality and extend shelf life of food products. All natural foods contain water in ... -
«Аспаз» мамандығы бойынша өнеркəсіптік білім беру: жұмыс дəптері
(«Академия»баспа орталығы, 2016)Бұл кітап Қазақстан Республикасының Білім жəне ғылым министрлігі жəне «Кəсіпқор» холдингі» КЕАҚ арасында жасалған шартқа сəйкес «ТжКБ жүйесі үшін шетел əдебиетін сатып алуды жəне аударуды ұйымдастыру жөніндегі қызметтер» ... -
Microflora Study of Koumiss
(2016)—In Kazakhstan, a very wide variety of dairy products, including milk beverages from national mare and camel milk. This is due to the use of bacterial starter cultures, which structure is represented by different species ... -
Изменение составных частей верблюжьего молока при ферментации
(Национальная академия наук Республики Казахстан, 2016)Одной из самых актуальных и сложных проблем современного общества является снабжение население качественными и безопасными продуктами. Питание влияет на организм в течение всей жизни человека. В результате метаболизма ... -
«Аспаз» мамандығы бойынша өнеркəсіптік білім беру: жұмыс дəптері
(М. : «Академия» баспа орталығы, 2016)Жұмыс дәптері «Аспаз, кондитер» мамандығы бойынша оқыту-әдістемелік кешеннің бөлігі болып табылады. Бірінші бөлімде азық-түліктерді механикалық аспаздық өңдеу амалдары мен тәсілдері қарастырылған. Көкөністер мен ... -
The Fertilizer System Increasing the Salt Tolerance and Productivity of Cotton in The Conditions of Saline Soils in Southern Kazakhstan
(2016-12)The light gray soils (serozems) of South Kazakhstan are the salt-affected soils. The reclamation and utilization of the saline soils of Kazakhstan remain to be a vital task and a topical problem in agriculture. The usage ...