Aspergillus awamori 1-8-ДЫҢ ПЕКТИН ЫДЫРАТУШЫ ФЕРМЕНТТЕРДІ БИОСИНТЕЗДЕУІНЕ КӨМІРТЕГІ МЕН АЗОТ КӨЗДЕРІНІҢ ӘСЕРІ
Дата
2013Автор
Блиева, Р.К.
Рахметова, Ж.Қ.
Сулейменова, Ж.Б.
Нурлыбаева, А.Е.
Садуева, Ж.Қ.
Metadata
Показать полную информациюАннотации
Бұл мақалада Aspergillus awamori 1-8 культурасының биосинтездік белсенділігін арттыру
мақсатында әртүрлі көміртегі мен азот көздерінің әсері зерттелінді. Пектиныдыратушы
ферменттердің түзілуі үшін ең жақсы көміртегі көзі пектин қосылған глюкоза, ал азот көзі-
күкіртқышқылды аммоний болып табылады. Aspergillus awamori 1-8 культурасына
пектиныдыратушы ферменттерді түзудің индуцирленген сипаты тән екендігі анықталды. Оңтайлы
қоректік орта таңдалынып алынып, соның нәтижесінде пектин ыдыратушы ферменттердің (ПМГ
және ПГ) белсенділігі осы кезеңде 3 есеге артты.