Ǵylymı baǵyttar
Институт келесі қызмет түрлерін жүзеге асырады:
· Жануарлар мен өсімдік шикізатынан алынатын тамақ өнімдері үшін, оның ішінде нан-тоқаш, кондитерлік, жеміс-көкөніс, ет және сүт, ашыту, сыра және алкогольсіз сусындар, шарап, жем және басқа да салаларға арналған қолданыстағы жабдықтар мен технологияларды жетілдіреді;
· Жаңа тамақ өнімдерін, оның ішінде ұлттық (шұбат, қымыз) өнімдерін, балалар тамағын және көптеген функционалды бағыттарды құру технологияларын әзірлейді және жетілдіреді;
· Шикізат пен тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін тамақ және биологиялық белсенді қоспалар жасау технологияларын әзірлейді және жетілдіреді;
· Қазақстанның оңтүстік, оңтүстік-шығыс аймақтарында өсірілген жемістер мен көкөністерді өңдеу және сақтау технологияларын әзірлейді және жетілдіреді;
· Мал шаруашылығы өнімдерін терең өңдеудің жабдықтары мен технологияларын жасайды және жетілдіреді;
· Тамақ өнеркәсібі үшін микроорганизмдердің генофондын қалыптастыру, сақтау және дамыту бойынша жұмыстар жүргізеді;
· Өңдеу және тамақ өнеркәсібінде дамыту жұмыстарын жүргізеді;
· Ауылшаруашылық өнімдерін өңдейтін кәсіпорындарға, оның ішінде шаруалар мен шаруа қожалықтарына технологиялық және қосалқы жабдықтар жасау бойынша қызмет көрсетеді;
· Мемлекеттік және салалық стандарттардың, техникалық регламенттердің, стандарттардың, тамақ өнімдерін өндіруді, стандарттауды және сертификаттауды ұйымдастыру бойынша әдістемелік құжаттардың қолданыстағы жобаларын жетілдіреді және әзірлейді;
· Ғылыми жетістіктер мен білімдерді насихаттауға және таратуға қатысады (ғылыми конференциялар мен семинарларды, дөңгелек үстелдерді және басқаларды шығару, ұйымдастыру және өткізу) және кадрларды даярлаудың заманауи моделіне көшу кезінде білім беру мен ғылымды өңдеу және тамақ өнеркәсібіне интеграциялауға қатысады;
· Ауылшаруашылық өнімдерін қайта өңдеу және сақтау бойынша меншіктің әртүрлі формасындағы кәсіпорындарға консультациялық қызмет көрсетеді.